PERSONAL 

 

       Secțiunea cuprinde informatii despre specialisti care isi desfasoară cercetările și studiile în domeniul efecteleor câmpului electromagnetic si cuprinde legături cu paginile personale ale acestora în care găsiți și date despre rezultatele obținute de aceștia:

http://ligiapop.com/2012/04/25/cum-ne-afecteaza-radiatiile-electromagnetice/

http://simona.bioelectromagnetic.ro/

Personalităti marcante cu realizări în domeniul studiului si aplicațiilor câmpului electromagnetic:

1. Constantin I MOCANU-academician, prof.univ,dr.ing.

  1.  Constantin I. Mocanu


     A absolvit Facultatea de Electromecanică, secţia Electrotehnică, la Institutului Politehnic din Bucureşti în anul 1948, şi a obţinut titlurile de doctor inginer în anul 1960 şi, respectiv, doctor docent în anul 1972.

Activitatea didactică în învăţământul superior a desfăşurat-o începând din anul 1948, la Institutul Politehnic din Bucureşti, la Academia Tehnică Militară (1952-1970), la Institutul de Petrol, Gaze şi Geologie (1950-1955), parcurgând toate gradele didactice, de la asistent, şef de lucrări şi conferenţiar, din 1966, până la acela de profesor la Facultatea de Electrotehnică a Universităţii “POLITEHNICA” din Bucureşti.

      Activitatea tehnică a deşfăşurat-o, imediat după absolvire, la uzina ARA (fostă Ford) ca şef de secţie, inginer de concepţie. A fost apoi inginer şef şi director de producţie în inteprinderi ale Ministerului Forţelor Armate şi inginer şef al IPROMET.

      Activitatea de cercetare s-a concretizat prin contracte de cercetare în domeniul acceleratoarelor industriale de particule, a defectoscopiei nedistructive, precum şi prin realizarea primului generator magnetohidrodinamic din ţară împreună cu un colectiv de la Institutul de Energetică al Academiei.

       Profesorul C. I. Mocanu a dezvoltat noi idei privind electrodinamica Maxwell-Hertz a corpurilor în mişcare, complementar teoriei relativităţii.

        Cercetările sale sunt concretizate într-o vastă operă tehnică, care numără 9 cărţi, manuale, tratate şi peste 150 articole de specialitate. Profesorul C. I. Mocanu a primit premiul Academiei Române, şi a obţinut titlul de profesor al Diviziei de Fizică a Institutului de Cercetări Fundamentale din Monteroduni – Italia (1995), profesor al Diviziei de Fizică la Institutul pentru Cercetare Fundamentală din Palm Harbor, Florida, SUA (1995), Senior Member al IEEE (Institute of Electric and Electronic Engineers, din 1968), SUA, membru al FEANI (Federaţia Internaţională a Societăţilor de Educaţie Permanentă, din 1972), observator al ţării la Consiliul pentru învăţământ superior al Consiliul Europei (din 1974). 

 

Informatii despre activitatea lui C.I. Mocanu, găsiți aici:

http://www.astr.ro/membri/mocanu-constantin_152